Jenny's blogg!

Mat- och bakrecept! :-)

Kasslerpaj a´la Jenny

Igår till middag fick det bli en paj...jag brukar göra mina pajer utan äggstamning, men idag blev jag sugen på att göra en med äggstamning det smakade mums!

Här är receptet på Kasslerpajen

Deg: 3 dl mjöl, 3 msk vatten, 125 g smör (låt stå kallt i ca 30 min i kyl)

Fyllning: Strimla ca 300-400 g kassler (kan bytas ut till ex. kyckling), stek kasslern med 1 gul el. röd (röd lök brukar jag ha i vanliga fall), samt 1 gul paprika (skuren i bitar). Krydda med en dipmix påse paprika/chili eller paprika/rödlök(ta en smak du gillar, jag brukar variera smak. Sedan rör du ner 1 brk cremefraiche. Låt puttra ihop en liten stund. Lägg på fyllningen på pajdegen. Strö över valfri riven ost.

Sedan häller du över äggstamningen ( min äggstamning: 4 ägg, 2 ½ dl grädde, salt, svartpeppar, 1-2 tsk dijonsenap. Vispa ihop ingredienserna) Grädda pajen i ugn, 225 grader i ca 30 minuter.

Servera med en grönsallad.

Smaklig måltid!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: